April kan være den grusomste måned, men december, den mørkeste, kan også føles uvenlig. New York tilbyder dog sin egen belysning i løbet af disse lange, blasende nætter og ikke kun Rockefeller Center's sæsonbestemte gnist. Her er en guide til nogle af de overdådige lysskærme over hele byen, inklusive blinkende og ruvende skulpturer, lanterneshow i kinesisk stil og gigantiske menorahs. Her finder du normalt mad, underholdning og familieaktiviteter samt glødende LED-artefekt: fe-paladser, lokkende slik, brølende dinosaurier – og masser af pandaer.

RanDalls Island Park

Forestil dig at vågne op i en anime tegneserie. LuminoCity, en 16 hektar ekstravaganza, har endda sin egen helt fra et andet univers: Lumi, en magisk pære. Som ligner en velvillig Pokémon vises Lumi – i lykteform – gennem skærmbillederne og tilbyder forbløffet kommentar i indspillet, barnlig fortælling. Du (og han) udforsker udstillingerne, som Xiaoyi Chen, LuminoCitys grundlægger, har mønstre efter lanternefestivalen i Zigong, Kina.

LuminoCitys enorme lanterner optager i stål og er dækket af satin miljøer som vinterfantasien, der inkluderer julemandens slæde og et ruvende slot. The Wild Adventure har dinosaurier samt en miniature Bifengxia Panda Reserve. Min yndlingsskærm var i Sweet Dream-miljøet: en kæmpe bølgende kat – a symbol på held og lykke – omgivet af 12 mindre, der repræsenterer ægte katte Instagram-stjerner. LuminoCity tilbyder også forestillinger, temaftener, en opvarmet markedsplads og shuttle-bus til og fra 125th Street og Third Avenue på Manhattan. (Men hvis du bestiller bussen, skal du vente på gaden og ikke – som jeg gjorde – på avenue.) Gennem 5. januar; luminocityfestival.com.


Dette 10 hektar store område er lysende og ikke kun på grund af dets mere end 1.200 enorme lanterner. Da jeg rejste gennem de musikfyldte skærme, lærte jeg, at den mytiske kinesiske Phoenix har ansigtet af en svale og halen af ​​en fisk, og at pandaer bruger 14 til 16 timer om dagen på at spise bambus. Ud over at udforske miljøer, der repræsenterer disse og andre væsener, kan besøgende gå en tur langs Dinosaur-stien, som inkluderer lanterner fra en Tyrannosaurus-rex og en fjerkræet velociraptor.

Festivalen, der let nås med en gratis shuttle-bus fra Staten Island færgeterminal, appellerer også på grund af dens placering i Snug Harbour Kulturcenter & Botanisk Have. På lanterne fest fredag ​​i december, den nærliggende Staten Island Museum, Newhouse Center for Contemporary Art og Noble Maritime Collection hold dig åben indtil kl. 20 Festivalen har også et opvarmet telt, udendørs live forestillinger, en skøjtebane og den glitrende Starry Alley, hvor otte ægteskabsforslag blev fremsat sidste år. Gennem 12. januar; 888-718-4253, nycwinterlanternfestival.com.


Brooklyn og Manhattan

Hanukkah, der begynder ved solnedgang søndag, er den jødiske lysfestival. Men mens de fleste menorahs blødt oplyser hjem, vil disse to – i Grand Army Plaza, Brooklyn og Grand Army Plaza, Manhattan – lyse op i himlen. Til minde om det gamle Hanukkah-mirakel, da en lille beholder med olie, der blev brugt til at dedikere Jerusalem-templet, varede i otte dage, brænder de enorme menoraher også olie med glasskorstene til at beskytte flammerne. At tænde lamperne, hver over 30 fod høje, er en bedrift, der kræver kraner og elevatorer.

Søndag kl. 16.00 samles skarer i Brooklyn med Chabad of Park Slope for latkes og en koncert af den Hasidiske sanger Yehuda Greenefterfulgt af belysning af det første lys. Kl. 17:30 ledsager senator Chuck Schumer Rabbin Shmuel M. Butman, direktør for Lubavitch Youth Organisation, for at gøre æresbevisningerne i Manhattan, hvor afslørere også vil nyde godbidder og Dovid HazizaMusik. Selvom alle menorahernes lys ikke bliver brændt indtil festivalens ottende dag – der er natlige festligheder – i år vil Manhattan-lampen, pyntet med glitrende reblys, være et strålende fyr hele ugen. Gennem 29. december; 646-298-9909, largestmenorah.com; 917-287-7770, chabad.org/5thavemenorah.


Bronx

De mest blændende dyr, jeg mødte her, havde ikke behov for LED-teknologi: De var Owlexandria, et hårdt udseende spektakulær ugleog Quincy, en lysende Eurasisk ørnugle, hvis handler gør det muligt for aftenbesøgende at stille med dem for billeder. Næsten alle andre skabninger på eftertimetiden Holiday Lights showdog er selvlysende kreationer, ofte ledsaget af levende dyrelivslyde. Som vist i glitrende lys ser nogle ud til at bevæge sig eller flyve som et resultat af den rækkefølge belysning af forskellige silhuetter. Andre, ligesom dem langs Animal Lantern Safari-stien – du kommer ind gennem en skulptureret hajs mave – er silke-og-stål-modeller, hvis vinger eller hoveder muligvis kan forskydes subtilt. (Jeg nød især lemurerne i træerne.)

Zoologisk have, der har genoplivet Holiday Lights for første gang siden 2007, indeholder også roaming-carolers, isskæringsdemonstrationer og et juletræ, der er et lysshow i sig selv. På fredag ​​starter zoologisk have en festival inden for festivalen: Ice Jubilee, der inkluderer en isstol, en 20-fods isglas og, for voksne, der er trætte af ferie shopping, en isbar. Gennem 5. januar; 718-220-5100, bronxzoo.com.


Manhattan

Drømmer du om en tropisk jul? Beliggende blandt palmerne i den luftige vinterhave på Brookfield Place, denne lette installation er helt indendørs. Designet af LAB hos Rockwell Group, displayet består af 647 akryl LED-lanterner i sherbettoner, ophængt fra kompleksets loft i et Mondriansk-lignende gitter. Hver time på timen kan shoppere og spisesteder se digitalt programmerede lysshows. Lykterne skifter farve og intensitet i svimlende mønstre, mens et sæsonbestemt lydspor spiller. Men installationens største forbindelse til helligdage er dens tre ønskestationer. Tryk på en, og dit “ønske” indleder en miniature lysshow overhead. Denne kunstige magi gør det virkelig i verden: For ethvert ønske donerer Brookfield Place $ 1, op til i alt $ 25.000, til Cookies til børns kræft, en national nonprofit. Gennem 3. januar; 212-978-1673, bfplny.com.

Denne 700.000 kvadratmeter store begivenhed på Citi Field sigter mod at være en forlystelsespark så meget som et lanterne-show. For at komme ind, går du i løkker rundt om række efter række metalbarrierer, hvilket ville være fornuftigt, hvis Hello Panda havde linjer som Disney Worlds, men på søndagen, jeg besøgte, gjorde det ikke. Når du først er inde, bliver du mødt af en gigantisk figur, der ligner RoboCop omdannet til en gnaver. Ved at repræsentere det kommende rotteår er det et af mere end 120 belyste udstillinger der inkluderer safaridyr, en fe borg, et massivt juletræ, en menorah og en tunnellignende panda med en krop som en glitrende Slinky.

Skrikende dinosaurer – animatroniske snarere end lanterner – tiltrækker børn, som også kan lege på selvlysende donutsvingninger og et kæmpe tavle, der lyser op som svar. Opvarmede telte beskytter en madbane, en performance-scene med et dansegulv, en ball-pit legeplads og hvad der måske er festivalens mest spændende træk: stander, hvor kunsthåndværkere praktiserer traditionel folkekunst som papirskæring og sukker maleri. Gennem 26. januar; 718-886-8158, hellopandafest.com.kilder link
www.nytimes.com

simon

0 Reviews

Write a Review

Related post

Leave a Reply